Zwangerschapscursus Zwangerfit

Sportief zijn of blijven ook tijdens je zwangerschap en erna? Hoe kan je dit verstandig en veilig doen?

Dan is ZwangerFit® lessen op de donderdag avond misschien wel wat voor jou! ZwangerFit® is bedoeld voor de zwangere vrouw in haar hele zwangerschap periode. De zwangere vrouw kan al vanaf de 16e week van haar zwangerschap tot aan haar bevalling meedoen met ZwangerFit®. Of je nou heel actief bent of helemaal niet bekend bent met sporten of bewegen je bent van harte welkom!

Tijdens de zwangerschap maakt je lichaam zich klaar voor de bevalling, de belasting en belastbaarheid veranderd. Met ZwangerFit® zorg je er voor dat de fitheid, conditie en spierkracht op niveau blijft. Bovendien wordt er al vroeg in de zwangerschapsperiode preventief getraind met speciale aandacht voor rug-, buik- en bekkenbodemspieren. Advies betreffende bekken en bekkenbodem kan eveneens al in een vroeg stadium van de zwangerschap worden gegeven.

Na de bevalling heeft je lichaam tijd nodig om weer het ‘oude vertrouwde lijf’ te worden. Vier tot zes weken na de geboorte van de baby kan worden deelgenomen aan de lessen. Dit kan tot 9 maanden na de bevalling. Zo kan iedere vrouw oefenen zolang het haar nodig lijkt, eventueel in overleg met haar ZwangerFit® docent.

Wanneer je je inschrijft voor de zwangerschapscursus ZwangerFit®, zal er eerst een persoonlijk intake gesprek met Jacqueline Loman plaatsvinden. Dit duurt vijftien minuten tot een half uur. De groepslessen duren een uur en zullen bij voldoende aanmeldingen (minimaal 4 maximaal 8) gehouden worden op donderdagavond van 19:00 – 20:00 in de Geuzenhoed.

Naast de actieve lessen worden er ook 2 informatieve dagen georganiseerd, die erop gericht zijn je kennis te vergroten van de verschillende fases van de bevalling, ademhaling, persen en de bekkenbodem.

De kosten zijn voor een 10 rittenkaart 65,00 te gebruiken binnen 3 maanden.

 

Malcare WordPress Security