Wat is het verschil tussen Reuma en Artrose?

 

Reumatoïde artritis, ook wel reuma of ontstekingsreuma genoemd, is vooral een ontsteking van het gewrichts-slijmvlies (synovium), waarbij één of meerdere gewrichten zwellen en pijnlijk worden. Deze ontsteking heeft meestal een auto-immuunreactie als oorzaak.

Artrose is een gewrichtsaandoening die vooral gekenmerkt wordt doorverslechterd kraakbeen in het gewricht, wat gepaard gaat met een milde ontsteking en pijn. In de volksmond wordt artrose ook wel gewrichtsslijtage genoemd. Toch moeten we de ontsteking niet onderschatten: deze zorgt ervoor dat het kraakbeen verder verslechtert, wat leidt tot nieuwe ontstekingsreacties en meer pijn. Artrose is een degeneratieve aandoening.

Om uit te vinden of u Reuma of Artrose heeft verwijs ik graag door naar de site Bewegen zonder pijn

Wat kunnen wij, Fysiotherapie A.H. Gerhardhuis en de Geuzenhoed voor U betekenen bij Reuma en Artrose?

 

– Voorlichting :

Wij zijn aangesloten bij 2 netwerken die voor Reuma en Artrose patiënten van belang zijn. Hierdoor kunnen wij U inzicht geven in de laatste ontwikkelingen.

– Behandelingen :

  • Individuele behandeling in de praktijk en/of aan huis. Volgens de laatste richtlijnen
  • Groep behandeling in kleine groepjes in de praktijk. De behandeldoelen worden persoonlijk samen met U vastgesteld.
  • Groepsbehandeling in het Sloterpark zwembad. Wij hebben het recreatie bad enkele uren gehuurd . De Temperatuur is rond de 29 graden en overal is het 1.30 diep. Samen met de fysiotherapeuten werken wij aan de besproken doelen. Voorafgaand is een intake en worden er testen en vragenlijsten afgenomen op de praktijk en in het zwembad .

– Vergoeding;

De duur van het traject is afhankelijk van de gestelde doelen en uw verzekeringspakket. De groepsbehandelingen zijn ook mogelijk te bekostigen met een Moveo Fit sport kaart. In sommige gevallen kunt U deze ook van uw zorgverzekeraar vergoed krijgen.

Malcare WordPress Security