Dry needling in Amsterdam West

dry needle in shoulder muscle

Wat is dry needling ?

Dry needling is een behandelmethode waarbij de fysiotherapeut door middel van een speciale techniek je spieren aanprikt, zodat deze snel en langdurig ontspannen raken.

Uw dry needling therapeut gebruikt een acupunctuur naald. Er wordt dus geen vloeistof in de spier gespoten.
Dry needling: anders dan acupunctuur
Bij acupunctuur worden vaak oppervlakkig meerdere naalden in het lichaam gezet, die daar enige tijd blijven zitten en invloed hebben op de ‘energie’ in het lichaam.
Bij dry needling gebruikt de fysiotherapeut meestal één naald, waarmee hij kortdurend de spier prikkelt. Hij prikt op specifieke punten, de zogenaamde ‘triggerpoints’. Het is dus geen ‘energiebehandeling’.

Triggerpoints

Triggerpoints zijn kleine verkrampingen die niet alleen pijn in de spier veroorzaken, maar ook in de nabij gelegen zenuwbanen en lichaamsdelen. Ze kunnen ontstaan door tal van oorzaken, waaronder stress, overbelasting, verwondingen, alcohol of gebruik van chemische stoffen. Het menselijke lichaam bouwt de triggerpoints dus willekeurig en onwillekeurig op. Dat wil
zeggen dat ieder menselijk lichaam triggerpoints heeft, maar dat je daar niet altijd last van hoeft te hebben.
De fysiotherapeut zoekt naar deze plaatsten, omdat ze vaak de oorzaak kunnen zijn van je klachten.

Hoe voelt dry needling aan?

Het inbrengen van het naaldje voelt men in principe niet. Als een triggerpoint aangeprikt wordt, voelt men vaak een oncontroleerbaar schokje door de spier en treedt er veelal een korte verkramping op.
Daarna ontspant de spier zich meestal en kan de patient gemakkelijker bewegen. De
behandeling is niet pijnvrij, de mate van pijn is individueel bepaald.
Vaak voelen de behandelde spieren na de behandeling vermoeid en zwaar aan. Om de duur van dat vermoeide en zware gevoel te verkorten raden we aan de spieren licht te rekken en de dag van de behandeling extra veel met het behandelde lichaamsdeel te bewegen.

Neemt u contact op, vraag dan naar onze Dry Needling therapeuten Sven, Jacqueline of Iris.

Malcare WordPress Security